Over ons

Nuchterheid en duidelijkheid zijn kenmerken die bij ons passen. Wij steken graag de handen uit de mouwen!

Deze kenmerken blijken ook uit de lange geschiedenis die ons familiebedrijf kent. Onze grootvader en vader begonnen met hun eigen zand- en grindgroeve. Het was hard werken: veel machines waren er toen nog niet en de vrachtwagens, waarin stuur- en rembekrachtiging ontbraken, moesten handmatig geladen worden. Zelfs bij strenge vorst, hete zomers en langdurige regenperiodes moesten de vrachtwagens de weg op. Overigens een zeer leerzame periode: er is ontzettend veel  nuttige kennis opgedaan over allerlei soorten zand, leem en kalk.

TransportbandAl snel kwamen in de bouw de eerste plastificeerders voor het beter verwerkbaar maken van beton op de markt. In de wegenbouw zette deze vernieuwing echter niet door: de traditionele fundatietechnieken en methodes bleven de norm. Wij zijn echter op zoek gegaan naar verbeteringen hiervoor, vanuit de overtuiging dat het mogelijk moet zijn om te funderen met de bestaande grond en/of secundaire materialen. Wij begonnen te onderzoeken wat bepaalde toeslagstoffen voor eigenschappen hebben in de verbetering van het bestaande bodemmateriaal. Omdat succesvolle ontwikkelingen meestal tot stand komen uit de expertise van velen, hebben wij al vroeg besloten om samen te werken met internationale bedrijven en personen met veel kennis van grondstoffen en hun eigenschappen. Dit traject heeft geleid tot het Geosta® dat nu beschikbaar is. Geosta® voldoet vanzelfsprekend aan alle regelgeving, waaronder het “Besluit Bodemkwaliteit”.

Auto-zeef-002Met de kwalitatief hoogstaande productenlijn die inmiddels ontwikkeld is, zijn wij in staat om bestaande bodems en secundaire materialen te (her)gebruiken en zodoende het aantal milieubelastende transportbewegingen drastisch te verminderen. Dit draagt direct bij aan een lagere CO2-footprint en daarmee aan een beter milieu.

Graag willen we, samen met u, de wegen blijven verbeteren, met oog voor het milieu en de toekomst.